ANNONS

Endast en av tio har fått erbjudande om flergångsmugg till kaffet

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Håll Sverige Rent konstaterar att få restauranger och caféer erbjuder flergångsmugg vid avhämtning av kaffe. Knappt en av tio kaffeköpare har blivit erbjuden ett flergångsalternativ.

En Novusundersökning som Håll Sverige Rent gjorde innan sommaren visar att efter snart ett år med den nya lagen som säger att restauranger och caféer måste erbjuda takeaway i återanvändbara förpackningar. Trots ambitiösa mål är det knappt en av tio takeaway-köpare, 8 procent, som blivit erbjuden flergångsalternativ. Undersökningen visar att drygt 6 av 10 känner inte till den eller knappt hört något om den men många är positivt inställda till lagen.

“Den nya lagen som trädde i kraft 1 januari i år syftar till att halvera mängden engångsmuggar och engångsmatlådor redan till 2026 – vilket innebär att 762 miljoner engångsmuggar och engångsmatlådor ska bort från svenska marknaden till dess! Så glöm inte flergångsmuggen nästa gång du tar en kaffe på stan”, skriver Håll Sverige Rent i ett utskick.

Foto: Jonas Holmqvist/Håll Sverige Rent

+1
1
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
2
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS