ANNONS

Barn till sommarhusägare i Oskarshamns kommun får subventionerad simskoletaxa

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Efter inkomna klagomål inför nu Oskarshamns kommun en gemensam simskoletaxa för folkbokförda kommuninvånare och invånare som äger en fastighet – vanligtvis ett sommarhus – i kommunen.

– Vi vill inte bråka om det här – det handlar om för små summor i vår budget. Det rör sig om mellan 10 000 och 15 000 kronor totalt – och det påverkar inte bildningsnämndens budget, som ligger på 815 miljoner kronor, säger bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S).

Vårdnadshavare har framför allt haft synpunkter på att folkbokförda och ej folkbokförda betalar olika sommarsimskoletaxor.

“Kraftigt subventionerad verksamhet”

– Det är en kraftigt subventionerad verksamhet – och för oss har det handlat om att skicka en signal om vilka vi i första hand vill subventionera med våra skattemedel, som våra folkbokförda kommuninvånare har bidragit med. Men vi har fått in klagomål, där man påpekar att man äger en fastighet i kommunen – och därmed är kommuninvånare. Man tycker därför inte att det är rätt att man blir diskriminerad. Det lättaste för oss är att ta bort den här taxeskillnaden, säger Anton Sejnehed på en pressträff efter bildningsnämndens senaste sammanträde.

Genrebild: Freepik

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
4

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS