ANNONS

Elevrådet på Vallhallaskolan i Oskarshamn har ett önskemål inför höstlovet: Ungdomarna vill ha…

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Under de två senaste julloven har avgiftsfria bad- och biobiljetter delats ut till elever i grundskolan i Oskarshamns kommun.

Nu har elevrådet på Vallhallaskolan i Oskarshamn framfört ett önskemål om att bad- och biobiljetter även ska delas ut på höstlovet.

Bildningsnämndens ordförande Anton Sejnehed (S) berättar att han fick ett e-postmeddelande från elevrådet, med ovannämnda önskemål, när onsdagens nämndsammanträde skulle inledas.

“Inte tagit ställning”

– Nästkommande nämndsammanträde ligger så tätt inpå höstlovet att det då blir för sent för oss att ta ett beslut i frågan. Därför lade Socialdemokraterna och Moderaterna fram ett yrkande under mötet – och det finns en enighet kring att delegera frågan till nämndens arbetsutskott, så att vi kan ta ett beslut där, om omfördelning av medel från bildningsnämndens buffert för oförutsedda utgifter till avgiftsfria aktiviteter för barn och unga. Vi har haft en diskussion om avgiftsfria aktiviteter för barn och unga. Vi har avgiftsfria aktiviteter under loven – och det har funnits en diskussion kring om vi behöver skjuta till ytterligare medel för det eller inte under året.

– Nu delegeras frågan till arbetsutskottet, så att vi kan ta beslut utifrån de förutsättningar som finns. Arbetsgruppen som kommunen har för lovaktiviteter kommer att jobba fram ett koncept – och därefter kommer vi att ta ett beslut i arbetsutskottet. Vi har inte tagit ställning till elevrådets förslag än och jag har ingen detaljkännedom om vad arbetsgruppen planerar.

“Jag tycker att det är jätteroligt när elevråden hör av sig med sina tankar och funderingar”

Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun

Hur ser du, som enskild politiker, på elevrådets förslag?

– Jag tycker att det är jätteroligt när elevråden hör av sig med sina tankar och funderingar. Sedan tycker jag att det är viktigt med aktiviteter på våra lov – och det är något som vi har satsat på. Tidigare har vi tagit ett beslut om att satsa en halv miljon kronor på lovaktiviteter i år. Och i de här tuffa tiderna, som det är för barnfamiljer, så tänker jag att det är jättebra att vi kan stimulera till att alla barn får möjlighet till en meningsfull fritid även under loven. Sedan kan man alltid diskutera de exakta aktiviteterna – men konceptet som sådant är positivt, tycker jag, svarar Anton Sejnehed.

Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun
Anton Sejnehed (S) är ordförande i bildningsnämnden i Oskarshamns kommun. Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
5
+1
0
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS