ANNONS

Kalmar får tillbaka nygammal flyglinje till Arlanda: “Glädjande”, säger Peter Wretlund (S)

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

”Under dagen kom nyheten om att flygbolaget BRA och SAS ingår nytt avtal som innebär att flygen från Kalmar kommer gå till Arlanda istället för Bromma”, skriver Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”För ett år sedan slutade SAS flyga mellan Kalmar och Arlanda. Något SCV-majoriteten var bekymrad över. Nu kommer linjen tillbaka, men i annan regi”, skriver de tre partierna.

– För ett år sedan blev vi av med vår kanske viktigaste destination och anknytning och nu får vi tillbaka den. Det är klart att det är glädjande. Det stärker våra invånare och företags möjlighet att resa till Stockholm och vidare, säger Peter Wretlund (S), bilden, regionråd och ordförande för Kalmar Öland Airport.

“En vinst för oss”

”Under lång tid har Kalmar län varit missgynnade i statliga satsningar på infrastruktur, vilket under lång tid gjort det svårare för länet att utvecklas. En fast knytpunkt till Stockholm via flyg har för många varit nödvändigt i brist på motorväg eller snabbare tåg mot Linköping och vidare”, skriver S, C och V.

– Detta är en vinst för oss på landsbygden. Stockholm är inte det enda tänkbara resmålet för oss. Att vår flygplats i södra länet nu kopplas till den flygplats med näst flest anknytningar i Norden är något som gör det lättare att bo i sydöstra Småland, säger Karin Helmersson (C), regionala utvecklingsnämndens ordförande.

“Gör det enklare”

– Att samla mer av flygandet till en nod i Stockholm är positivt. Det gör det enklare för de resande att göra byten. Det effektiviserar en typ av resande som behöver effektiviseras och det förbättrar kommunikationerna för oss som bor i ett län som missgynnas när regeringen sitter på infrastruktursatsningarna, säger Lena Granath (V), regionråd.

Arkivfoto: Peter A Rosén

+1
9
+1
0
+1
0
+1
6
+1
1
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS