Smålandscupen: Målfest när IF Ariel besegrade IBK Husar på hemmaplan

INNEBANDY

IF Ariel spelade på fredagskvällen sin andra gruppspelsmatch i Smålandscupen 24/25. Man mötte på hemmaplan division 4-laget IBK Husar, som besegrades med 15-1.

Matchen spelas i Oskarshamns sporthall, A-hallen, eftersom Kristdala sporthalls spelplan är för liten och dispens medges inte då IF Ariel numera tillhör division 2.

Spräckte nollan

Kristdalalaget saknade i denna match en handfull spelare men hade trots det inga som helst bekymmer med att vinna mot gästerna från Eksjö. Matchen blev en ensidig historia, då det mest hela tiden var spel mot bortalagets mål.

Ungefär en halv period hann gå, innan hemmalaget spräckte nollan. Sedan fortsatte målen att dugga in för Ariel, som ledde med 4-0 vid första tredjedelens slut.

Efter ytterligare två gjorda mål i mellanakten av laget från Kristdala så lyckades Husar få in ett mål i numerärt överläge, vilket skulle visa sig bli deras enda för kvällen. När paussignalen ljöd, så lyste siffrorna 6-1 till hemmalaget på resultattavlan.

Proppen ur

I tredje perioden gick proppen fullständigt ur, och Arielmålen trillade in i en strid ström. Hela nio bollar hann passera gästernas mållinje, innan matchen var över. Därmed skrevs slutresultatet till 15-1 i Kristdalalagets favör.

För Ariels del så avslutas gruppspelet med bortamatch mot Månsarps IBK (div. 3) fredagen den 20 september. Åttondelsfinal väntar för vinnaren i gruppen.

IF Ariel vs IBK Husar 15-1

Periodsiffror: 4-0, 2-1, 9-0

Skottstatistik: Uppgift saknas

Publik: 111

IF Ariels målskyttar: Rasmus Linde 3, Viktor Zetterling 3, Emil Johansson 2, Adam Waktel 2, Simon Danielsson 2, Simon Zetterling 2 och Josef Karlsson.

Matchreferat: Fredrik Nilsson