ANNONS

Nybliven pensionär blev miljonär på 30 år gammal Lotto-rad: “Ganska så overkligt”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

SVERIGE

Onsdagens Lottodragning gav en spelad rad i Avesta sju rätt på Lotto 2 och en vinst på en miljon kronor. För vinnaren väntar en mindre köksrenovering och en mer guldkantad vardag.

När Svenska Spel Turs kommunikatör ringde för att gratulera till vinsten under onsdagskvällen gick signalerna obesvarade.

– När man inte känner igen numret blir man lite misstänksam. När jag kollade vart samtalet kom ifrån gick vi dock in och rättade raderna. Det var lite oväntat och ganska så overkligt måste man säga, berättar vinnaren.

Guldkant på tillvaron

Vinnaren, som är en nybliven pensionär i 70-årsåldern, har spelat samma rad i över 30 år och länge drömt om en miljonvinst. Med drömmen förverkligad blickar mannen mot en guldkantad framtid.

– Jag vet inte helt vad vi ska göra med vinsten men min sambo har fått tillåtelse att byta ut köksluckorna i alla fall. Som nybliven pensionär kommer detta bidra till en lite mer guldkantad vardag också, berättar mannen glatt.

Bidra med fina minnen

Svenska Spel Turs kommunikatör Daniel Arnkvist gratulerade mannen till miljonvinsten.

– Det är alltid lika roligt att ringa upp och gratulera våra nyblivna miljonärer! Jag hoppas att vinsten ska bidra till fina minnen och framförallt ett snyggt nytt kök, säger Daniel Arnkvist.

Den vinnande raden spelades online på Svenska Spel Turs hemsida.

Rätt rad Lotto 2, onsdag 11 september 2024: 1 – 2 – 5 – 7 – 12 – 13 – 18

FAKTA / LOTTO

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.

Foto: Svenska Spel

+1
5
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS