ANNONS

Skolresultaten i Högsby kommun visar en tydlig förbättring: “Vårt mål är att nå ännu högre resultat”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

HÖGSBY KOMMUN

Mahmoud Al Mokdad (C), ordförande för utbildningsutskottet i Högsby, berättar för ON att han är mycket stolt över de framsteg som gjorts i skolorna i Högsby kommun. Statistiken för elever i årskurs 9 som uppnår betygskriterierna i alla ämnen visar en positiv trend.

År 2022 uppnådde 49,2 procent av våra elever betygskriterierna i alla ämnen. Året därpå, 2023, syns en klar förbättring till 65,1 procent. Det är en ökning som visar att det långsiktiga arbetet för att stötta eleverna ger resultat.

“Vi har arbetat hårt för att säkerställa att varje elev får den hjälp de behöver för att lyckas. Vårt mål är att nå ännu högre resultat och vi strävar efter att komma in i de gröna siffrorna i statistiken, där vi ligger över rikssnittet. Vi vet att vi har mer arbete framför oss, men vi är fast beslutna att fortsätta på denna väg”, säger Mahmoud Al Mokdad.

Eleverna ska nå sina mål

Statistiken för 2024 har ännu inte släppts, men de preliminära rapporterna ser ännu ljusare ut. Högsby kommun har infört fler stödåtgärder, stärkt samarbetet mellan lärare och vårdnadshavare och implementerat nya undervisningsmetoder som redan verkar ge resultat. Ambitionen är att varje elev i Högsby ska ges de bästa förutsättningarna för att nå sina mål och få en stabil grund för framtiden.

“Vi tackar alla våra lärare, elever och föräldrar för deras hårda arbete och engagemang. Tillsammans bygger vi en stark framtid för Högsby”, säger Mahmoud Al Mokdad.

Mahmoud Al Mokdad (C)
Mahmoud Al Mokdad (C). Foto: Centerpartiet
+1
7
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS