ANNONS

SD: “Stoppa fler vindkraftsindustriområden utanför Öland!”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

LÄNET

”Stoppa fler vindkraftsindustriområden utanför Öland!”, skriver Sverigedemokraterna i Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”När regionstyrelsens arbetsutskott under onsdagen skulle yttra sig om Borgholms översiktsplan 2040 ville Sverigedemokraterna att Region Kalmar län inte ska ställa sig bakom vidare utbyggnad av vindkraft, varken på land eller till havs. S-V-C-majoriteten avslog dock yrkandet”, skriver SD.

”Sverigedemokraterna menar att vindkraften är skadlig för Sverige och länet på otaliga sätt: globala och lokala miljöproblem, behov av subventioner, ett bräckligare och kostsammare elsystem samt sjunkande fastighetsvärden är bara några av de problem man räknar upp”, skriver SD.

– Vindkraft är varken samhällsekonomiskt eller miljömässigt hållbar, hur mycket än vindkraftslobbyn och klimatfantasterna försöker skönmåla den, säger Martin Kirchberg, regionråd för Sverigedemokraterna i Kalmar län.

”I förslaget till översiktsplan för Borgholms kommun, som nu är ute på remiss, står det till exempel att ”Kommunen är positiv till en fortsatt utbyggnad av havsbaserad vindkraft samt en generationsväxling av de landbaserade vindkraftverken”, vilket Sverigedemokraterna är kritiska till.”

– Vi anser att alla kommuner i länet, ja i hela landet, ska vara så restriktiva som det över huvud taget går med att bevilja tillstånd för nya vindkraftverk, men S-C-V-styret i regionen och liknande styren i våra kommuner anser tyvärr att den samhällsskadliga och miljöskadliga utbyggnaden ska fortsätta, säger Martin Kirchberg.

Genrebild: Freepik

+1
16
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
3

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS