ANNONS

Insändare om badbryggan i Havslätt: “Bara toppen av isberget…”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

INSÄNDARE

Jag vill ge en eloge till den seniora projektledaren som nyligen, i en insändare om badbryggan i Havslätt i Oskarshamn, tydligt belyste hur verkligheten ser ut för kommunens skattebetalare.

Men badbryggefrågan är bara toppen av isberget när det gäller de problem som präglar vår kommun.

Det är dags att vi även lyfter fram den växande oron kring misstänkt vänskapskorruption och tvivelaktiga rekryteringar inom kommunhuset.

“Märkliga rekryteringar”

Under de senaste åren har vi sett en rad märkliga rekryteringar som väcker allvarliga frågor om hur dessa beslut fattas och på vilka grunder.

Det verkar finnas ett tydligt mönster där vänskapsrelationer snarare än meriter och kompetens avgör vem som får jobb.

Hur kan det komma sig att personer utan rätt kompetens hamnar på viktiga poster?

Är det en ren slump, eller finns det starkare krafter som styr?

Det ger intrycket av en förvaltning som är mer intresserad av att bevara vänskapsband än att säkerställa att kommunen drivs på ett effektivt och professionellt sätt.

“Vad gör politikerna?”

Det är också värt att ställa frågan: Vad gör de ansvariga politikerna åt detta?

De har ett ansvar att säkerställa att kommunen drivs i enlighet med lagar och regler, och att rekryteringar sker på ett transparent och rättvist sätt. Ändå verkar de stå passiva, som om de inte vågar eller vill agera.

Är de rädda för att lyfta på locket och se vad som döljer sig därunder? Eller finns det andra skäl till deras tystnad? Det är hög tid att de tar tag i problemen och visar att de är beredda att sätta kommuninvånarnas bästa främst.

“Jag uppmanar alla invånare i Oskarshamns kommun att kräva förändring”

En grävande medborgare

Jag uppmanar alla invånare i Oskarshamns kommun att kräva förändring.

Vi måste ställa krav på att våra skattepengar används ansvarsfullt och att de som anställs i viktiga roller i kommunen har rätt kompetens och erfarenhet.

Vi förtjänar en kommunledning som är transparent, rättvis och professionell. Det är dags att vi säger nej till vänskapskorruption och i stället arbetar för en rättvis och effektiv förvaltning.

“Hög tid för handling!”

Låt oss kräva tillsättning av oberoende granskare för att undersöka hur dessa rekryteringar har gått till och vilka intressen som egentligen styr.

Dessa granskare bör ha mandat att gå till botten med dessa frågor och belysa eventuella oegentligheter, från rekryteringar till hur skattepengar fördelas och används. Endast genom ökad transparens och ansvarstagande kan vi återställa förtroendet för vår kommun. När ska de ansvariga politikerna ta tag i problemen och visa att de är beredda att göra det som krävs för att återupprätta förtroendet för vår kommun? 

Det är hög tid för handling! 

En grävande medborgare

Nya badbryggan vid Havslätts badplats i Oskarshamn.
Nya badbryggan i Havslätt i Oskarshamn. Arkivfoto: Peter A Rosén
+1
71
+1
0
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
2

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS