ANNONS

Traktorrace i Målilla: “Södra Sveriges bästa traktorer kommer att vara på plats”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

Lördag den 24 augusti är det dags för andra upplagan av Målilla Traktorrace på Skrotfrag Arena utanför Målilla. “Vi hade lite otur med vädret förra året så i år hoppas vi att det fina vädret håller i sig till nästa helg”, säger Jonas Andersson.

Målilla Traktor Power Weekend var ett populärt evenemang för alla motorintresserade. När evenemanget lades ner 2022 så valde Målilla MK att starta ett nytt evenemang. I augusti förra året hölls den första upplagan av Målilla Traktorrace och den 24 augusti är det dags för den andra upplagan.

“Vi hade lite otur med vädret förra året så i år hoppas vi att det fina vädret håller i sig till nästa helg”, säger Jonas Andersson, som är ansvarig för ekipagen som ska tävla i racet på crossbanan.

Vad händer under evenemanget?

“Vi kommer att köra traktorrace, traktorcross och traktorpulling. Det är en utslagstävling där de bästa ekipagen går vidare i tävlingen. I traktor pulling tävlar två traktorer om att vara snabbast på en 50 meter lång sträcka. Det är ett tiotal traktorer anmälda och de kommer bland annat från Linköping, Älmhult, Växjö och Öland. Det är modifierade traktorer. Vi snackar 250 till 600 hästkrafter så det är verkligen något utöver det vanliga. Södra Sveriges bästa traktorer kommer att vara på plats i Målilla”, säger Jonas Andersson.

Händer det något runt evenemanget?

“Vi kommer att grilla hamburgare och korv så mat och dricka kommer det att finnas att köpa. Sen kommer en godisförsäljare också. Det brukar vara populärt”, säger Jonas Andersson.

Hur många besökare hoppas ni på?

“Förra året var det 800 men då regnade det. I år hoppas vi att 1500 till 2000 personer besöker oss på Skrotfrag Arena utanför Målilla”, avslutar Jonas Andersson.

Genrefoto: Freepik

+1
4
+1
3
+1
0
+1
2
+1
2
+1
0
+1
1

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS