ANNONS

En man fick ett sms från en falsk kronofogde: “Kan ha skett överföringar från hans konto”

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS KOMMUN

På torsdagen fick en man i 70-årsåldern, med adress i Mönsterås kommun, ett sms från en falsk kronofogde.

Denne hävdade att ett inkassokrav hade upprättats efter ett köp som mannen hade gjort – och att mannen kunde ringa ett nummer för att få svar på sina frågor.

Mannen ringde och han lämnade ifrån sig uppgifter.

– Det finns misstankar om att det kan ha skett överföringar från hans konto. Men för närvarande är det oklart hur mycket han har blivit av med, säger Robert Loeffel, pressekreterare i polisregion syd, till vår tidning på fredagen.

En bedrägerianmälan är upprättad.

“Förståndigt”

Vi har tidigare berättat om en kvinna i 60-årsåldern, i Högsby kommun, som nyligen fick ett likadant sms från en falsk kronofogde.

Denne skrev om ett påstått betalningskrav och att hon skulle ringa ett nummer för att få svar på frågor.

– Då kontaktade hon Kronofogden via deras ordinarie ingångsvägar. Och de kunde konstatera att hon hade fått ett bluff-sms. Kvinnan agerade på ett förståndigt sätt, sa Robert Loeffel.

En anmälan om bedrägeriförsök upprättades.

– Vi kan konstatera att bluff-sms:en från falska kronofogdar har blivit fler och fler på sistone i regionen. Vi hade exempelvis ett fall på Öland, nyligen.

Genrebild: Freepik

+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
13

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS