ANNONS

Professur utlyses i gemensam storsatsning

ANNONS

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

KALMAR LÄN

“Linnéuniversitetet och Region Kalmar län har sedan tidigare beslutat att genomföra en storsatsning på e-hälsa som sträcker sig fram till år 2032. Första steget i samarbetet blir att utlysa en professur i hälsoinformatik”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

“Det gemensamma avtalet ska mynna ut i flera positiva effekter. Bland annat ska det byggas upp en etablerad miljö av forskning, utbildning och kompetens inom klinisk informatik. Runt den miljön är planen att det ska växa fram ett rikt kluster av företag och organisationer som tillsammans kan skapa en fortsatt angelägen utveckling av e-hälsa inom hälso- och sjukvården, såväl som inom akademin och näringsliv”, skriver regionen.

“Viktigt”

– Genom att göra det här tillsammans med Linnéuniversitet förstärker vi i Region Kalmar län vår satsning inom e-hälsa. För oss är det viktig för att kunna fortsätta erbjuda bästa möjliga vård till våra invånare även i framtiden, säger Ingeborg Eriksson, regiondirektör på Region Kalmar län.

“Det första konkreta i samarbetet blir att utlysa en professur i hälsoinformatik, vid fakulteten för hälso- och livsvetenskap vid Linnéuniversitet. Fakulteten bedriver utbildning, forskning och samverkan inom hälsa, vård och naturvetenskap. Personen kommer att få en nyckelroll framåt”, skriver regionen.

“Avgörande steg”

– Som utveckling av samarbetet med regionen för samhällets bästa, kan vi med denna rekrytering ta ett avgörande steg mot att bli ett nationellt centrum för utveckling av e-hälsa med medborgarnytta och god vård för alla, vilket också kräver teknik- och affärsutveckling, säger rektor Peter Aronsson, Linnéuniversitetet.

Foto: Region Kalmar län

+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS